NL FR
titre contact

2016 : Centre Neurologique William Lennox - Ottignies
Het financieren van een verblijf aan zee, 3 dagen en 2 nachten van een groep kinderen uit het centrum neuologie William Lennox, begeleid door een medisch en para-medisch team.

2015 : Centre Neurologique William Lennox - Ottignies
Het financieren van een dag in het park Pairi Daiza voor een groep kinderen die verblijven in het centrum William Lennox

« Wij vonden het leuk, het weer was goed, een mooie omgeving. De kinderen waren blij dit alles te mogen meemaken. Er was geen enkel probleem, alleen vreugde. » Corentin M.

2015 : Clinique de l'Espérance - Montegnée
Het financieren van de artistieke werkplaatsen van de dienst hemato-oncologie.

2015 : Clinique de l'Espérance - Montegnée
Max Jump heeft een project van 2 studenten ondersteund. Dit project bestaat uit de ontwikkeling van een nieuw toestel om de reëducatie en de kinesitherapie bij kinderen onder chemotherapie te stimuleren. Het project bestaat uit het stimuleren van de lichamelijke activiteiten en de oefeningen kinesitherapie door tussenkomst van een speciaal ontworpen kaartspel. Onze vzw steunt de de realisatie van dit project (ontwikkeling en drukken van de speelkaarten).

2014: Clinique de l'Espérance – Montegnée
Financiering van artistieke workshops voor zieke kinderen en hun broers en zussen in de dienst hemato-oncologie van de pediatrie.

Bij de behandeling van hematologische en oncologische ziekten van kinderen zijn langdurige en herhaaldelijke bezoeken nodig aan het ziekenhuis. Verschillende initiatieven (school in ziekenhuis, animatie, …) zijn op poten gezet om het mogelijk te maken voor zieke kinderen om deze hospitalisaties zo sereen mogelijk te kunnen beleven. Deze activiteiten zijn niettemin minder frequent in de consultatiecentra en daghospitalen. Bovendien, terwijl veel aandacht gaat naar het zieke kind, wordt het meer en meer een evidentie dat de ziekte een bron van verdriet en moeilijkheid is voor de hele familie en meer bepaald voor de broers en zussen.

In deze context stelt de dienst pediatrie van de Clinique de l'Espérance (CHC, Montegnée) artistieke workshops voor voor de zieke kinderen en hun broers en zussen. Deze workshops bieden voor eenieder plaats voor ontmoeting, afleiding, uitdrukking en creativiteit. Ze bieden de gelegenheid om de ziekte en het ziekenhuis luchtiger te maken en maakt het voor iedereen mogelijk, onafhankelijk van de ziekte, om zijn plaats als kind terug in te nemen. Concreet worden deze workshops eenmaal per week georganiseerd temidden van het pediatrisch daghospitaal en worden ze geleid door een ervaren animator.

Dankzij de financiële steun van de vereniging MaxJump konden deze workshops opgestart worden sinds maart 2014. De geleverde hulp van MaxJump dient om de animator te betalen en een deel van het materiaal dat nodig is voor het goede verloop van de activiteiten.

img_clinique_esperance


2013: Villa Indigo – Brussel
Installatie van de 10 kamers en 2 appartementen met een audiosysteem.

"Het is zo aangenaam om kwaliteitstoestellen te hebben voor persoonlijke momenten met elk kind!!!
Ze laten ons hun lievelingsmuziek ontdekken, of wanneer ze zich willen terugtrekken en een moment enkel voor zich willen hebben, dan gaan ze in hun kamer hun eigen muziek beluisteren, of ook verhalen. De allerkleinsten vinden het fijn om slaapliedjes te hebben bij het slapengaan. De meest zwakke kinderen die het langst in bed blijven, luisteren naar zachte en ontspannende muziek om te rusten.

Echt nogmaals dank aan MaxJump" Martine D.


2013: Neurologisch Centrum William Lennox – Ottignies
Financiering van een verblijf aan zee van 3 dagen en 2 nachten voor de kinderen van de dienst Aubier van het Neurologisch Centrum William Lennox, vergezeld van een medisch en para-medisch team.

Sommige kinderen kenden het, waren er vroeger al geweest… vóór de ziekte, vóór het ziekenhuis… Voor anderen, was het een ware ontdekking.

"Het avontuur bestond uit alle momenten die samen beleefd werden, op alle plaatsen: bus, kamers, refter, zee, zand, feestavond, avondlijke wandeling,…

Een omwenteling van de gewoonten, van het ritme… Leven geven aan het leven… wat een vreugde!!!

Bedankt om ons de mogelijkheid te geven om deze droom te beleven die van hen is, die van ons is…" Rose-Marie V.


Ieder jaar: Gift aan F.R.S – FNRS / Télévie, dat wetenschappelijk onderzoek tegen kanker en leukemie bij kind en volwassene financiert.

logo_televie

2012 : Villa Indigo - Brussel
Financiering van openluchtspelen voor dit huis dat zieke kinderen niet als patiënt maar als gast ontvangt.
Villa Indigo stelt verblijven voor aan zwaar zieke kinderen van 0 tot 18 jaar waarvan de naasten nood hebben aan tijdelijke ondersteuning zodat zij zichzelf kunnen herbronnen.

img_wii

"Nogmaals dank voor deze mooie spelen. Afleiding gegarandeerd voor alle kinderen in een tuin met een schommel. Het "nest" is toegankelijk voor alle kinderen, ze houden ervan om zich erin te wiegen of ermee te vliegen; en de moto biedt het grootste plezier aan de meest dynamische onder hen!" Martine D.


2011 : Universitair Ziekenhuis Sint Lucas – Brussel
Uitrusting met Wii spelconsoles van 5 afzonderingskamers van de dienst Oncologische Pediatrie en van 2 kamers van de steriele afdeling.
Dit project heeft als doel het kind de mogelijkheid te geven om zich, dankzij het spel, te bewegen in de beperkte ruimte van de (steriele of) afzonderingskamer waar hij/zij vaak vele weken onafgebroken verblijft. Dankzij deze Wii kan het kind even "ontsnappen" en spelenderwijze toch een beetje de spieren laten werken. De keuze van de aangeboden spelletjes gebeurde in samenspraak met de kinesitherapeuten en het animatieteam.

Max jump verzekert de lange termijn opvolging van dit project door het vernieuwen van de spelletjes en accessoires.

img_wii


Ieder jaar : Universitair Ziekenhuis Sint Lucas – Brussel
Aanplanting van lente bloembollen in de tuin van het onco-pediatrisch daghospitaal van het Universitair Ziekenhuis Sint-Lucas te Brussel.

img_bulbes


photo_presentation
photo_detail